Aktuální průběh zimní údržby a čištění města

21.02.2017 12:32


TDS informuje

V Mariánských Lázních, i když je ještě stále zimní období, začíná být zima na ústupu. TDS proto přistoupil k hrubému úklidu chodníků. Klasický jarní úklid může začít až po skončení zimního období, které oficiálně končí 31.3.

Jelikož Mariánské Lázně jsou lázeňským městem, pracovníci TDS začínají zametat chodníky od posypového materiálu. V minulém - sedmém týdnu zaměstnanci po roztání sněhu přistoupili k úklidu přechodů pro chodce, zastávek MHD a zametení schodů po městě, část zaměstnanců ještě v ranních hodinách prováděla zimní údržbu a cestou zpět sbírala odpadky, další část zaměstnanců se snažila odstranit zbylé zmrazky na okraji chodníků, jiní pracovníci již pracovali na opravě výtluků na komunikacích a další provádí prořezy městské zeleně.

V tomto osmém týdnu, v pondělí bylo nutné po roztání sněhu uklidit velké množství odpadků po celém městě. V úterý začali pracovníci z Úřadu práce zametat chodníky na Goethovo náměstí, Reitenbergerovi, Anglické, Poštovní a Ruské ulici. Strojně probíhá úklid na hlavních ulicích, čili části hlavních přilehlých chodníků směrem do Úšovic. V dalších dnech bude probíhat zametení posypového materiálu ve středu města kolem Chebské křižovatky směrem k nádraží a poté na sídlištích: Na Voře, Panských Polí, Plzeňské, zbytek v Úšovicích i v Hamrníkách. Tento úklid nahrubo je prováděn převážně ručně a z části i technikou, která je omezena, jelikož část technického vybavení musí zůstat v pohotovosti pro případ zhoršení zimního počasí.